Sikre nettsider

791049-online-security

Internett har blitt en viktig del av vårt liv, og nesten alt vi foretar oss nå om dagen går gjennom nettet på en eller annen måte. Samtidig oppbevares ufattelig mye personlig og offentlig informasjon online, derfor er sikkerheten på nettet utrolig viktig – tusenvis av klåfingra banditter vil nemlig veldig gjerne fange opp så mye som mulig av disse.

Sikker personlig økonomi

Din personlige økonomi er det som oftest er viktigst når man surfer på nettet. De færreste vil glede seg over å se at nettbanken er tømt over natten. Derfor har bankene de mest innviklede sikkerhetssystemene i verden – de må nemlig sikre sparepengene dine så godt som overhodet mulig. Du kan selvfølgelig lese deg opp på informasjon om personvern og sikkerhet selv, men det er nettsiden selv som sitter med det beste verktøyet for dette. Se på DNB, for eksempel. Først og fremst er selve hjemmesiden kryptert (HTTPS), deretter har man utallige verktøy for å stoppe uansvarlig bruk. Passord, brukernavn, spesielle koder og bankbrikke for innlogging er alle der for å sikre deg og dine penger.

 

Sikre offentlig hjelpesider

Til forskjell fra privat sikkerhet og trygg underholdning, er det helt andre nettkriminelle som angriper offentlige nettsteder. Norge.no er en statlig veiviser til diverse offentlige tjenester – sikkerheten rundt slike sider må være på topp for å holde din personlige informasjon i trygghet. Du vil neppe at ukjente mennesker skal få tilgang til skattekortet ditt, ikke sant?