Hvordan skal en bra sammenligningsside se ut?

Mange av de som handler på nettet, ønsker å finne de billigste eller de beste varene. Da oppsøker de ofte sammenligningssider. På disse sidene kan de sammenligne prisen og kvaliteten på ulike varer, og dermed gjøre det beste kjøpet.

Sammenligningssider på nettet har gitt forbrukerne mer makt og større valgmuligheter enn tidligere. Før kunne man som regel bare velge blant produktene i den lokale butikken, men på Internett er det veldig mange butikker som selger samme eller lignende varer.

En sammenligningsside bør være enkel å bruke, og den må tilby sammenligning av mange typer varer, fra klær til elektronikk. De fleste vil gjerne se både prisen og ekspertvurderinger på samme side, for eksempel hvor mange stjerner et produkt har fått i en test. Man bør gjøre det mulig for kundene å skrive inn et produktnavn, og deretter får de fram en liste med prisen som tilbys i ulike nettbutikker. Det er lurt å bare ta med norske nettbutikker, ettersom det kan tilkomme ekstrautgifter når man bestiller fra utlandet. Da vil ikke prisene som oppgis være korrekte, for man må regne med omkostninger til porto og eventuelle tollavgifter. Les mer om sammenligningssider, og fordelene med dem, i denne artikkelen.

En sammenligningsside bør ha med både små og store nettbutikker. Dersom kundene ikke søker på et bestemt produktnavn, men i stedet søker på en varegruppe, for eksempel DVD-spiller, bør man tilby en liste som sammenligner mange slike produkter som har ulik pris og ulik kvalitet. Det aller viktigste er at siden er oversiktlig, og at man lett finner den informasjonen man leter etter. Dersom brukerne må bruke lang tid på å finne fram på siden, velger de en annen side i stedet, eller de besøker de ulike nettbutikkene selv for å sammenligne prisene.