Hva er CMS og WCMS?

Skal du lage en nettside, så er det lettest å starte med en WCMS, som også blir kalt CMS veldig ofte på nett.

Hovedforskjellen på disse to, er at CMS er et program lagret lokalt på en PC og er et publiseringsverktøy for alle medier. Et WCMS derimot er et online verktøy for publisering av nettbasert innhold. Alt i fra Blogger, nettbutikker, forum og wikisider.

Terminologien er ikke helt fastsatt i dette område og du vil oppdage at WCMS-verktøy som Drupal, WordPress osv. blir kalt CMS, selv om disse likner mer WCMS-modellen da alt er online. Et annet aspekt med WCMS er at brukergrensesnittet for å lage en egen nettside er veldig enkel og i noen tilfeller så trenger man ikke å ha noe erfaring innen webdesign for å få et profesjonelt resultat. En lærekurve må påregnes, men når man har lært det grunnleggende fra et CMS så er overgangen til et nytt lettere.

Dagens internettsurfere har et viss krav om integrering av diverse sosiale nettsider, samtidig som de vil ha en oversiktlig nettside som gjør at de kommer fortest mulig til den informasjonen de søker.

Skal du starte en webside så er det veldig viktig å være kritisk til hvilken CMS (WCMS) man bruker da det er faktorer som antall besøk, innhold, type side, serverteknologi, integrering, med fler som avgjør hvilken som er best for ditt tilfelle.