Design en nettbutikk

web design

Har du et forrykende bra domenenavn klart for nettbutikken som skal bli din gullgruve? Da gjenstår det å lage en knallgod nettbutikk. Dette trenger faktisk ikke å være en veldig komplisert prosess, og du kan fint benytte gratis verktøy. Nedenfor følger noen råd om hva du bør tenke på.

Tips til deg som skal starte opp nettbutikk:

  1. Kunden i fokus! Sørg for at du kjenner den potensielle kunden din godt. Hva er det kunden er på jakt etter? Hvordan etablere en god kontakt mellom nettsiden din og kunden? Det er viktig at nettbutikken din er brukervennlig og at den utstråler trygghet. Et eksempel på en nettside som gir deg følelsen av god sikkerhet, er nettbutikken til Gullsmed Aas. Denne har en stilren design i kombinasjon med norsk natur i bakgrunnen som gir denne effekten. Lag også en god “om oss” seksjon.
  2. Å handle i en nettbutikk kan være nærmest en opplevelse. Spisser du nettbutikken din til å ha en estetikk som passer produktet og kundene, gir du kunden en totalopplevelse. Du kan sjekke denne vakre nettbutikken for referanse.
  3. Sørg for at nettsiden din er synlig! Det vil si at du bør benytte sosiale medier aktivt, og at du bør søkemotoroptimalisere (SEO) nettsiden. På Facebook kan du skape personlige og gode kunderelasjoner, og er et kostnadsfritt markedsføringsverktøy du ikke bør undervurdere.
  4. Presenter produktene dine på best mulig måte! Gode bilder er viktig, se for eksempel på denne interiørbutikken. All informasjon bør oppgis på en tydelig måte. Det kan være lurt å oppgi eventuelle gode anmeldelser av produktene dine fra tidligere kunder.
  5. Det er viktig at du tilbyr flere fraktmetoder og flere alternativer for betaling. Da mister du ikke kunder på grunn av eventuelle begrensninger. Sørg for at det er trygt å handle i nettbutikken din, og gjør kunden oppmerksom på dette.